Garnatxa Darling wine flight
Espanya és coneguda pel seu tempranillo, però hi ha una altra raïm que a vegades passa desapercebuda tot i ser una de les varietats més famoses del món: la Garnatxa.
Aquest vi, amb un caràcter afruitada i ple de gust, en el qual moltes vegades trobem maduixes i gerds – fruits vermells – prové d'una raïm que ens descobreix moltes personalitats depenent de les condicions del terreny i el clima on s'ha plantat.
És per aquesta raó que en la tast ens centrarem en aquestes diferències. Al estar plantada en tants llocs, així com al créixer en una gran varietat de terrenys, els estils de la Garnatxa són molt variats. Les principals regions d'Espanya per aquesta raïm són: Campo de Borja, Cariñena, Calatayud (les tres a Aragó), Navarra, Montsant i Priorat. I dins d'aquestes regions hi ha molts tipus de terrenys (esquistos, granit, argila, pedra calcària i grava) que imprimeixen aromes distintius i un gust especial al vi.
En aquest wine flight anirem des de les fruites vermelles lleugeres i divertides de les Garnatxes joves que són les que estem acostumats a beure, fins a les més gustoses, denses, negres i enriquides amb un bon temps d'envelliment.

Spanish singular reds wine flight
Aquesta tastada de quatre vins fets a mà de terroirs únics, basada en una varietat superior (el color del vi), us permetrà aprendre sobre la diversitat i qualitat dels vins espanyols.
Tastarem varietats com Monastrell, Garnatxa, Graciano, Mencía, Listán Negre de diverses D.O.s espanyoles que ens mostraran la varietat dels vins negres escollits.

Wine flight de raïms autòctons catalans
Segons els productors, hi havia unes 150 varietats de raïm abans de la fil·loxera, però moltes d'elles es van deixar de plantar per ser considerades de baixa qualitat o no rendibles.
Per sort, molts productors catalans estan recuperant velles varietats i plantant nous vins amb raïms autòctons, apostant per l'especificitat local i també recuperant pràctiques tradicionals integrant-les amb les tècniques actuals de producció del vi.
En aquesta tastada, provarem vins de petits productors que s'han especialitzat en raïms autòctons i tradicionals com Montonega, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Sumoll, Trepat, Mandó… És un gran sistema de descobrir la singularitat i la diversitat dels vins catalans.

Contacta'ns
Ubicació
Agüita, Carrer de la Volta d’en Colomines 208003 – Barcelona
Oberts de dimecres a diumenge de 18 a 23h.