Events

Bombons party amb quatre garnatxes catalanes, el divendres 4 d’octubre a les 19h.

Treat Craft Pastry Bonbons

Bombons artesans de Matt Jones de The Treat Craft Pastry, amb savors innovatius, ja us avisem que no en podreu menjar només un.

I els acompanyarem QUATRE garnatxes catalanes, cadascuna ben diferent de l’altra, una de la Terra Alta, una de l’Empordà, una del Priorat i una del Penedès.

Celler Jordi Miró, Textures de Garnatxa – Serendipity Double Mass by Aïda Miró – DO Terra Alta

Garnatxa

Sól: Argilós-calcari
Agricultura: Ecològica
Graduació: 13,5%

“Double mass, segona part de la elaboració de dos vins”

Concepte: Aquest vi és una reinterpretació dels “doble pasta” però treballant a baixa temperatura, veremant en un punt òptim de frescor prioritzant l’acidesa i amb un treball de pells suau per aconseguir un vi fresc i dinàmic.

Elaboració: Fem un peu de cuba a la vinya, veremem 50 kg de raïm, els aixafem i els deixem en una gerra d’inoxidable a la vinya fins que comença la fermentació de manera espontània. Quan el peu de cuba ja es troba en fase de fermentació tumultuosa, el traslladem al celler i anem multiplicant el llevat autòcton fins a tenir un volum suficient per inocular el most que tenim en fred.
Cinc dies després de fer el peu de cuba, veremem el raïm, el despalillem i l’introduïm al dipòsit d’inox durant una nit. Un cop feta aquesta curta maceració, es fa un sagnat d’una part del most per a l’elaboració del ‘Serendipity Rosé’, quedant al dipòsit més proporció de pells que de most (doble pasta) per a l’elaboració del ‘Serendipity Double Mass’. Al moment que separem els mostos inoculem amb el peu de cuba i realitzem la fermentació alcohòlica a 16ºC.
Durant la fermentació alcohòlica també fem un lleuger treball de les pells amb un remuntatge curt i suau cada dia, només remullant el barret per no extreure massa tanicitat. Quan el vi acaba de fer la fermentació alcohòlica resta 4 mesos en lies fines. Per finalitzar, es filtra lleugerament per embotellar-lo, es poden formar pòsits.

Nota de cata: Color granat mig amb un nas atractiu dominat per fruita vermella. Maduixa, gerd, cirera vermella dolça, pètals de rosa i pebre blanc. Fruita dolça i suculenta domina en boca, de cos i tanins lleugers, equilibrat amb 13,5% d’alcohol. Fàcil de beure, llargada mitja, molt agradable.
Els tanins aporten identitat a aquest vi que és exemple perfecte per acompanyar un àpat típic Mediterrani.

Mas Geli Pals – Notes de Negre – DO Empordà

Garnatxa

Graduació: 13,5%

A la vista, és net i brillant, presenta un color vermell rubí, amb lleugers tons violacis.

En nas, és net i franc d’aromes, on domina la fruita vermella de gerds i la cirera fresca, sota un fons balsàmic molt elegant.

En boca, és afruitat, dinàmic i melós. En conjunt és equilibrat, fi i rodó.

Grifoll Declara – El Gos Negre – Mountain Wines, El Molar, Priorat

Garnatxa

Graduació: 13,95%

Vinyes: Convencionals i sostenibles 100% propis

Altitud: 180-220m

Sòl: Barreja d’argila i sorra en terrasses

Vinificació: Maceració de 3 dies, fermentació alcohòlica en dipòsits d’inox de 10.000 Lts amb llevats indígenes

Criança: 3 mesos en bótes de roure francès

Característiques: Negre tranquil, afruitat, fresc i llaminer

Muscàndia – Viader – D.O. Penedès

Garnatxa

Graduació: 13%

Vi negre de parcel·la única. Procedent de la finca Serra del Bosc, a Torrelavit. Encubatr a un cup de ciment del nostre mas, on fa la fermentació alcohòlica i la maceració durant 14 dies. Després pas durant 7 mesos por botes de roure de 300 L, on realitza la fermentació malolàctica.

Edició limitada de 5.327 ampolles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *